مهندسی بهداشت محیط

مهندسی بهداشت محیط

مهندسی بهداشت محیط، منابع ارشد و بهداشت محیط، آب و فاضلاب و بهداشت محیط، گندزداها و بهداشت محیط، مبارزه با ناقلین و بهداشت محیط
مهندسی بهداشت محیط

مهندسی بهداشت محیط

مهندسی بهداشت محیط، منابع ارشد و بهداشت محیط، آب و فاضلاب و بهداشت محیط، گندزداها و بهداشت محیط، مبارزه با ناقلین و بهداشت محیط

عوامل تغییر دهنده خواص ارگانولپتیکی آبها (دکتر حاجی زاده)

1) ترکیبات معدنی:

کلرور سدیم وکلرور منیزیم طعم شوری و یا تلخی به آب می دهد.

وجود بیش از حد آهن و منگنز طعم فلزی به آب می دهد.

گازهای محلول مانند متان، H2s در ایجاد طعم و بو موثر است. وجود اکسیژن محلول باعث گوارایی آب می شود.

2) ترکیبات شیمیایی آلی:
- کلر و ترکیبات آن در اثر وجود ترکیبات فنلی، تشکیل کلروفنلها را خواهند داد که باعث نامطبوع شدن کیفیت آب خواهد شد. کلر بعضی از ترکیبات اسیدآمینه را به آلدئید تبدیل می کند که تولید بو می کنند مانند متیل پروپانول و متیل بوتانول.
- فنیل استالدئید هم بر اثر فعالیت متابولیکی قترچها ایجاد می شود.
- نفت و برخی از ترکیبات شیمیایی هیدروکربنی.
- مصرف زیاد از حد حشره کش ها، آفت کش ها و علف کش ها
- پساب های صنعتی و فاضلاب های شهری و روستایی
- ترکیبات ضد عفونی کننده و پاک کننده ها

3) عوامل بیولوژیکی: جلبکها، پلانکتون ها، اکتینومیست ها.
1) جلبک های مولد طعم و بو:
جلبک های سبز آبی: مانندسیانوفیتا، آنابنا ،آناسیستیس و اوسیلاتوریا ک باعث موارد زیر می گردد:
- به آب بوی کپکی و ماندگی داده و طعم آنرا نامطلوب می کند.
- باعث بد رنگ شدن بدنه منابع آب
- باعث ته نشین شدن املاح کلسیم و منیزیم و ایجاد رسوب
- رشد در آبهای سخت و PH بالا.
- بر اساس مطالعات انجام گرفته توسط AWWA حدود 40% طعم و بو در سیستم آبرسانی توسط این گروه ایجاد می گردد.
2) دیاتومه ها ( Bacillariophyta ):
جلبک های تک سلولی اند که دارای دیواره سیلیسی و به رنگ قهوه ای طلایی اند.
- آستریونلا ( بوی ماهی و عطری )، تابلاریا ( بوی بد و نامطبوع ).
- در کف منابع آب ایجاد رسوب خاک های دیاتومه ای می کند.
- حدود 21% بوهای آب ناشی از این گروه می باشد.
3) جلبک های سبز ( Cholorophyta ):
- کلرلا، کلادوفورا، زیگنما و آسپیروژیر نمونه هایی از این گروه می باشد.
- دارای کلروفیل همراه با کاراتن و گزانتوفیل
- گونه هایی از این گروه باعث ایجاد کف در آبگیرها می شوند.
- در آبهای ساکن، متحرک و حتی در آبشارها رشد می کنند.
- 20% طعم و بو در سیستم های آبرسانی مربوط به این گروه می باشد.
ترکیبات بدبوی ایجاد شده توسط جلبک ها:
- ترکیبات فنلی: که با کلر ترکیب بد بوی کلروفنل را ایجاد می کند.
- ترکیبات سولفوردار و مرکاپتانها.
- آلکن ها: مانند: الکل های آلیفاتیک، آلدئیدها، استن ها و استرها.
- از پیکره دیاتومه ها، آلدئیدهای N-Hezanal و N-Heptanal استخراج شده که به آب بوی ماهی می دهند.

- ترکیبات Geosmin و MIB که بدترین بو( بوی خاکی و کپکی ) را ایجاد می کنند، توسط جلبک های سبز آبی ایجاد می گردند.

سایت موژ

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد